FAQ - Vanliga frågor

Vanliga frågor om hårfärg och blekning

Vilken är den bästa blekningen?

Den populäraste blekningen bland våra kunder är Wella blondor. Ett annat populärt och prisvärt alternativ kommer från varumärket Dusy.

Vad gör väteperoxid i hårfärg?

Väteperoxid är en typ av oxidativt hårfärgämne. Detta innebär att det orsakar en kemisk reaktion i hårbarken som leder till den nya hårfärgen.

Vilken väteperoxid ska jag välja?

Väteperoxid finns i styrkorna 1,9% till 12%. Beroende på vilken grundfärg du har och vilken färg du vill uppnå väljer du styrka. Vi rekommenderar Dusy's väteperoxid som är både prisvärt och omtyckt. Wellas väteperoxid är också populärt bland kunder.

Hur ofta kan man färga håret?

Vi brukar rekommendera att ha som tumregel att inte färga håret oftare än var fjärde vecka. Man bör helst låta det gå 6 veckor mellan behandlingar.

Hur blandar man blekning?

Tillsammans med blekningen som oftast är i pulverform tillsätts väteperoxid. Beroende på produkt och varumärke kan blandningen skiljas åt. Följ alltid produktens egna bruksanvisning som du kan hitta här.

Vad är en bra fön?

Hårfönar som kombinerar en låg vikt med en lång livslängd är bra. Den väsentliga skillnaden på en billig och dyr hårfön är motorn. Var vid den dyra motorn går betydligt längre. Våra hårfönar är samtliga gjorda för att användas dagligen i frisörsalonger.